U Gastro kutku sviraju Stringsi

Večeras na Danima piva: Štok, Vanna i Obala, a po gradu se piju pivski kokteli

VIŠE IZ RUBRIKE

  “Na pivo u Karlovac” tematska je akcija koja je počela u tjednima koji prethode Danima piva, a nastavlja se i tijekom trajanja Dana piva. Uključuje posebne pivske ponude u kafićima, barovima i pubovima, ponude jela s okusom piva u lokalnim restoranima, pivske izložbe, prigodne prodaje i raznovrsne popratne tematske aktivnosti. Projekt, naravno, ne bi bio izvediv bez lokalnih dionika i njihova posvećenog angažmana u osmišljavanju ponuda i sadržaja za Karlovčane i njihove goste.

  U Karlovcu se ne morate brinuti da ćete ostati bez piva, a osim standardno kvalitetne ponude, lokalni kafići tijekom trajanja Dana piva donose i razne prigodne novitete. Hollywood Cafe organizira Craft uru, poučna druženja uz craft pivo po pristupačnim cijenama. U Caffe baru Catalpa možete pak uživati u pivskom happy houru od ponedjeljka do četvrtka od 18 do 23 sata. Kazališna kavana u sklopu Zorin doma donosi glazbene nastupe, pivske kvizove i igre.

  Aquatika Caffe bar također je proširila je svoju pivsku kartu. Istodobno, u Caffe baru König možete birati između čak 20 vrsta craft piva hrvatske proizvodnje. Akciji “Na pivo u Karlovac” priključili su se i borlinski Mars & Beer Garden na Marsu te Ray Bar i Star Bar.

  Asocijacije i slike koje vam pri spomenu piva u prvom trenutku padaju na pamet sigurno su roštilj, nogomet, krigla i pereci. No, je li moguće pivo staviti u neki drugi kontekst, odnosno natočiti ga u čašu sasvim drukčijega tipa, u onu u kakvoj se poslužuju kokteli, te ga sljubiti s okusima kao što su kokos, ananas ili bademi? Karlovčani vjeruju da je to moguće pa je nekoliko kafića osmislilo cijelu lepezu specijalnih koktela koji sadrže različite tipove piva pomiješane s neočekivanim sastojcima. Zajedničko im je da su pretvoreni u osvježavajuće koktele i da se mogu probati samo u Karlovcu.

  Vrste piva koje su iskorištene za kreiranje tih neobičnih koktela prilično su raznolike. Tako su, primjerice, kafići Ray bar i Star Bar priliku dali Radleru, s obzirom na to da su ostali sastojci njihova pivskog koktela rum, grenadina te svježe cijeđeni sok grejpa i limuna. Ako vas je privukla ta kombinacija, zaputite se u jedan od ta dva kafića te potražite koktel pod imenom Old Star Beer Cocktail. U Kazališnoj kavani, kafiću smještenom u sklopu kazališta Zorin dom, mogu se probati čak dva koktela koji sadrže pivo – Kupska podmornica (Orahovac, Bitter od prženih badema, svijetlo lager pivo) i KA Colada (sirup od kokosa, limun, sok od ananasa i svijetlo ale pivo).

  U akciju su se uključili i Caffe bar Aquatika (kafić akvarija Aquatike) sa svojim koktelima Pivska margarita (točeno svijetlo pivo, Lime juice, Tequila, Lemon Rancho i limun za dekoraciju), zatim Ultra (svijetlo lager pivo, Sprite, Curacao i limun za dekoraciju) te restoran Pod starimi krovovi koji se nalazi u sklopu Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac. Njegova je pak pivska zvijezda koktel s tamnim pivom značajnog imena Karlovac by night.

  Dakle, vrijedni barmeni osmislili su zaista jedinstvene kombinacije pića, a na vama je da ih isprobate i javite nam koja vam se najviše svidjela!

  Bilo uz koktel, bilo uz pivo, može i uz sok - bito je i što, odnosno tko svira! Evo glazbenog programa koji vas očekuje danas:

  Foto: danipiva.net