Ponedjeljak, 11.7. u 20 sati, Gradsko kazalište Zorin dom: završni koncert profesora i polaznika

Večeras koncert profesora i polaznika 9. HRVATSKE FLAUTISTIČKE AKADEMIJE

VIŠE IZ RUBRIKE

    Hrvatska flautistička akademija “Croatia Flute Academy” glazbeno-edukativna je manifestacija na najvišoj razini i jedinstvena u ovom dijelu svijeta jer sličan događaj u trajanju od tjedan dana te s ovakvom razinom predavača ne postoji niti u jednoj drugoj državi susjedstva, a niti u jednom drugom hrvatskom gradu, kažu iz Zorin doma.

    Podnaziv ovogodišnjeg događaja je “Četiri prve flaute iz četiri vodeće filharmonije jugoistočne Europe: Zagreb, Ljubljana, Beograd, Sarajevo”, a označava baš to kako zvuči. Naime, s mladim flautisticama i flautistima iz Hrvatske i svijeta punih će tjedan dana intenzivno raditi ponajbolji umjetnici i pedagozi na flauti iz jugoistočne Europe: Ana Batinica (prva flauta Zagrebačke filharmonije), Matej Grahek (prva flauta Slovenske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Ljubljani), Stana Krstajić (dugogodišnja prva flauta Beogradske filharmonije i odnedavno profesorica na Muzičkoj akademiji u Beogradu) te Sakib Lačević (prva flauta Sarajevske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu). Uz njih su najavljene i posebne gošće-profesorice Laura Levai Aksin sa Muzičke akademije u Novom Sadu, te Marina Novak sa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

    Na akademiji posvećenoj izučavanju umjetnosti sviranja flaute, te promoviranju flautistica i flautista kao glazbenih umjetnika, dosad je gostovalo tridesetak predavača i četiri stotine polaznika iz 25 zemalja.

    Večeras će profesori i polaznici Akademije u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom izvesti završni koncert.