Prvi Karlovački

Večeras književni susret sa Zoranom Žmirićem i predstavljanje njegovog romana „Hotel Wartburg“

Autor: Ivica Pilaković

14.09.2022

Karlovac

Knjižnica za mlade, 14. rujna 2022. u 19 sati

Zoran Žmirić nagrađivani je riječki književnik, kolumnist i glazbenik, a Hotel Wartburg njegov je deseti rukopis. Radovi su mu prevedeni na engleski, francuski, njemački, poljski, slovenski, talijanski i ukrajinski jezik. Pokretač je prvog hrvatskog portala za računalne igre i prvog hrvatskog filmskog portala. Pisao je za mnoge portale i časopise, bio je član bendova Laufer, Grad te Grič, a iz hobija se bavio i fotografijom. Osim toga, veliki je fan strip kulture.

Hotel Wartburg objavila je Fraktura, a urednički potpisala Marina Vujičić. Knjiga je to o obitelji i odnosu oca i sina, priča o obitelji koja živi u Rijeci u vrijeme komunističke Jugoslavije, no nimalo patetična. Roman je podijeljen u tri dijela koji se sastoje od 55 kratkih priča koje su poredane kronološki i prate život te riječke obitelji od trenutka kad je njihov otac Wartburgom stigao pred zgradu do trenutka kad ga sin vozi prema izvoru gdje ga namjerava zapaliti.

Iz Gradske knjižnice ”Ivan Goran Kovačić” i Knjižnice za mlade poručuju da nikako ne propustite ovaj zanimljiv književni susret!