Prvi Karlovački

Večer kulture: “Moment kulture: Petra Pleše i Patrik Gregurec”

Autor: Marta Marinović

19.08.2020

Kultura

KA-MATRIX  u sklopu mjesečnog programa Moment kulture Infoshopa Karlovac, organizira večer poezije “Moment kulture: Petra Pleše i Patrik Gregurec”, koje će se održati u petak, 21. kolovoza s početkom u 20h u Dvorištu zajednice. Program Infoshopa Karlovac sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. U sklopu događanja uz razgovor dvoje mladih pjesnika i dramaturga te o preplitanju ovih dvaju književnih formi – Petra Pleše i Patrik Gregurec predstavit će svoju poeziju i fragmente svojih dramskih tekstova.

Petra Pleše rođena je 2001. u Karlovcu, gdje završava opću gimnaziju te srednju glazbenu školu. Dugogodišnja je članica Baletnog studija GK Zorin dom. Studij Dramaturgije upisuje 2019. godine. Njezin dramski tekst 1/2 dobitnik je nagrade publike za najbolji dramski tekst 11. DeSADU. Radi kao asistentica dramaturga na ZeKaeMovoj produkciji Cementa i dramaturginja na Zorin domovoj produkciji Ajmo probat Čehova. Poezija joj je uvrštena u zbornik Rukopisi 43.

Patrik Gregurec podrijetlom je iz Siska, studira Dramaturgiju na ADU u Zagrebu. Piše drame, scenarije i poeziju. Kao scenarist, glumac i redatelj sudjeluje u studentskim i profesionalnim kazališnim i filmskim projektima te je njegov rukopis Špekec pohvaljen na Goranovom proljeću 2020. godine.