LAG Vallis Colapis

Važnost vrednovanja volonterskog angažmana

VIŠE IZ RUBRIKE

Volonterski centar Kupa

Stvaramo prilike mladima za volontiranje te ih educiramo i poboljšavamo njihove vještine i znanja

LAG Vallis Colapis u partnerstvu s Gradom Ozljem i općinama Kamanje, Krašić, Draganić, te Osnovnim školama „Kardinal Alojzije Stepinac” iz Krašića, Draganići, "Ivan Goran Kovačić" iz Duge Rese i Pokupsko i Centrom za socijalnu skrb Karlovac u 2023. i 2024. godini provodi dvogodišnji program „Volonterski centar Kupa“.

Programom „Volonterski centar Kupa“ LAG Vallis Colapis nastavlja praksu odgovaranja na potrebe zajednice za sustavnim educiranjem, informiranjem, savjetovanjem i stvaranjem sustava podrške na terenu za razvoj volonterstva u ruralnim zajednicama.

Time stvaramo prilike mladima za volontiranje te ih educiramo i poboljšavamo njihove vještine i znanja, valoriziramo njihov volonterski angažman kroz Volonterski centar Kupa izdavanjem Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje.

Kroz provođenje pomoći u učenju u suradnji sa školama željeli bismo dodatno valorizirati volonterski angažman učenika. Također ćemo, osim educiranja i poticanja volonterstva, provesti istraživanje putem kojeg ćemo prikupiti vrijedne podatke o stanju s volonterstvom u školama na području naših općina i gradova te korisne informacije za buduće projekte koji će biti po mjeri korisnika.

Projekt će pridonijeti informiranju i promociji volonterstva među ruralnim stanovništvom na području grada Ozlja, općina Kamanje, Krašić i Draganić te ostalih općina s područja Karlovačke i Zagrebačke županije.

Kroz informiranje i promociju, ruralno stanovništvo, uključujući velikim dijelom mlade, bit će osviješteno o važnosti vrednovanja volonterskog angažmana u OCD-ovima te stavljanja u zakonski okvir Zakona o volonterstvu, priopćili su iz LAG-a Valis Colapis.

Prva godina dvogodišnjeg programa traje od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023., a program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 10.400 €.