Prvi Karlovački

Važno je vaše mišljenje; Uključite se u javna savjetovanja za pravilnike o dodjeli bespovratnih sredstava za subjekte malog gospodarstva i poljoprivredna gospodarstva

21.01.2019

Vijesti

Na mrežnim stranicama Grada Karlovca javnost može izreći svoje mišljenje i na taj način sugerirati i kreirati nove pravilnike.

Pravilnik o dodjeli bespovratnih sredstava male vrijednosti za subjekte malog poduzetništva te Pravilnik o dodjeli potpora male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima na području grada Karlovca od danas pa do 5. veljače se nalaze na javnom savjetovanju na mrežnim stranicama Grada Karlovca.

Pravilnikom o dodjeli bespovratnih potpora male vrijednosti za subjekte malog gospodarstva na području grada Karlovca propisuju se uvjeti, kriteriji i postupak dodjele potpora poduzetnicima  za poticanje razvoja poduzetništva te obveze korisnika potpora male vrijednosti. Pravilnikom je predviđeno 8 Mjera namijenjenih poduzetnicima. U odnosu na prijašnje godine, ovim Pravilnikom se predlaže i jedna nova Mjera, a to je Potpora za digitalnu transformaciju i unaprjeđenje digitalnih usluga za mlade poduzetnike umjesto dosadašnjih 70% ulaganja priznaje se 80%, a produžen je rok za podnošenje zahtjeva do 30. studenog tekuće godine. Također, novost je veže i za dokumentacije te propisane obrasce.

Pravilnikom o dodjeli potpora male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima na području grada Karlovca propisuju se uvjeti, kriteriji i postupak dodjele potpora poljoprivrednim gospodarstvima  za poticanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja te obveze korisnika potpora male vrijednosti, a njime je predviđeno ukupno 11 Mjera za poticanje primarne poljoprivredne proizvodnje, a za poticanje ruralnog razvoja predviđene su 4 Mjere. I ovim se Pravilnikom predviđaju određene promjene u odnosu na dosadašnje Pravilnike i to za korisnike potpora za mehanizaciju, za mlade poljoprivrednike iznos potpore obračunava se za dodatnih 20% više u odnosu na ostale korisnike (50% vrijednosti ulaganja). Rok za podnošenje zahtjeva je produžen do 30. studenog tekuće godine.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da se uključe u javno savjetovanje i svojim prijedlozima poboljšaju kvalitetu ovih dokumenata kojima Grad Karlovac nastoji poticati razvoj poduzetništva i poljoprivrede. (a.r.)