Nogometni klub "Karlovac 1919"

Važna pobjeda nogometaša "Karlovca 1919", odlučio pogodak Ivana Matyazha   

VIŠE IZ RUBRIKE

Važna pobjeda

"Karlovac 1919" - "Hrvatski dragovoljac" 1:0

Nogometaši "Karlovca 1919" pobijedili su danas na Stadionu "Branko Čavlović Čavlek" u četrnaestom kolu SuperSport Druge nogometne lige momčad "Hrvatskog dragovoljca" s 1:0. U prvih trideset minuta igra je bila ravnopravna, bilo je to ispitivanje protivnika. U 34. minuti "Karlovac 1919" poveo je 1:0, Zvonko Pamić odlično je izveo slobodni udarac, a Ivan Matyazh glavom je postigao pogodak. Domaćin je imao inicijativu do kraja prvog poluvremena, ali se rezultat nije mijenjao. U drugom poluvremenu gosti su krenuli nešto agresivnije, pokušali su doći do izjednačenja, ali bez uspjeha. Zatim su krenuli karlovački nogometaši. U 59. minuti slobodni udarac za domaću momčad, izveo ga je Marko Novak-Stanko, u dobroj prilici bio je Toni Kurečki, no nije uspio postići pogodak. U 63. minuti opet dobra akcija Karlovčana, ali bez realizacije. Nakon toga, nekoliko opasnih pokušaja gostiju, ali je domaća obrana bila na mjestu. U 82. minuti dobar udarac gostiju iz daljine, no uspješna obrana Luke Šteke. Slijede dva dobra napada domaćih, ali bez pogotka. U 88. minuti odlična akcija Karlovčana, nekoliko igrača bilo je u izglednim prilikama, ali opet nije bilo realizacije. U završnici gosti su pokušali doći do izjednačenja, ali je domaća obrana izdržala pritisak. Tako su se domaći nogometaši oprostili za prvi dio prvenstva od domaće publike. Trener Igor Pamić bio je zadovoljan s tri boda.

-Pa, imali smo puno više opasnih situacija, morali smo im pustiti prostora, u nepunih dvadeset dana odigrali smo pet utakmica s deset ili jedanaest igrača. Danas smo bili prazni, ja sam to znao. Ekipa "Hrvatskog dragovoljca" nezgodna, živahna, brža od nas, međutim isto tako neopasna prema naprijed. Mi smo napravili ono što smo htjeli. Nikad bogatija tri boda za "Karlovac 1919", ali to će se vidjeti tek za par mjeseci, istaknuo je Igor Pamić.

"Karlovac 1919" nastupio je u sljedećem sastavu: Šteko, Paracki, Zavalić, Budimir, Kurečki, Novak-Stanko, Međimorec, Matyazh, Viduka, Pamić i Tankosić. Karlovčani su peti na tablici s 24 boda. U petnaestom, posljednjem jesenskom kolu SuperSport Druge nogometne lige nogometaši "Karlovca 1919" gostuju u Križevcima kod momčadi "Radnika".