Dosad 255 vatrogasnih tehničkih intervencija u našoj županiji

Vatrogascima ne možemo dovoljno zahvaliti za sve ono što čine

VIŠE IZ RUBRIKE

Svaka čast, dečki!

Izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga iz Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke županije te Grada Zagreba u našu županiju

Na području županije najviše intervencija je zabilježeno na području Karlovca, Duge Rese, Ogulina i Vojnića. Na traženje županijskog vatrogasnog zapovjednika, glavni vatrogasni zapovjednik donio je zapovijed o provedbi izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga iz Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke županije te Grada Zagreba, s ukupno 56 vatrogasaca, 21 vozilom, 28 pumpi, 7 agregata, 5 motornih pila i ostalom opremom za rad. Tijekom jutra izvršit će se smjena vatrogasaca izvanredne dislokacije.

U našoj županiji zabilježeno je 255 tehničkih intervencija, angažiran je kumulativno 681 vatrogasac s 223 vozila iz postrojbi s područja županije.

Općenito, stanje u Hrvatskoj je sljedeće: u razdoblju od 14. do 18. svibnja Državni vatrogasni operativni centar 193 zabilježio je ukupno 1.411 različitih vatrogasnih intervencija u kojima je ukupno kumulativno angažirano 4.064 vatrogasca sa 1377 vatrogasnih vozila. Ovako velik i intenzivan angažman naših vatrogasaca iscrpit će ih maksimalno, ali smo im zahvalni za sve ono što čine u ovim kriznim situacijama diljem zemlje.