Prvi Karlovački

Vandalizam u Ozlju oštro osudila gradonačelnica Gordana Lipšinić

Autor: Sunčica Laić

03.12.2020

Županija

Vandalizam u Ozlju proteklog vikenda kada je nepoznata osoba iz dvorišta crkve uzela ukrasnu kuglu vrijednu više od 19 tisuća kuna i bacila ju s mostića na Starom gradu, oštro je osudila i gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Nakon nemilih događaja u centru Ozlja prošlog vikenda, želim reći da osobno i u ime Grada Ozlja oštro osuđujem besprizoran vandalizam kojeg smo bili svjedoci.

Vrijedni, brižni i mirni građani Ozlja nikako nisu zaslužili da se javna imovina, njihova imovina, uništava namjerno, na drzak, ružan i do sada neviđen način. Oprema koja treba služiti svima, domaćima i svim gostima našeg lijepog gradića -bilo kao komunalna oprema (koševi za smeće, klupe, kontejneri,…), bilo kao ukrasi u vrijeme došašća (ukrasne svjetleće kugle), vrijeme radosti, prijateljskog i obiteljskog zajedništva i mira, bezočno je oštećena i uništena!

Zahvaljujem policiji na brzoj intervenciji i imam punu vjeru da će počinitelji biti pronađeni, a nastala šteta nadoknađena.

Potičem vas i molim, dragi sugrađani, ne dozvolimo da nam ovakvi pojedinačni ekscesi poremete dnevnu rutinu i radost života.

Želim svima od srca da hodimo optimistično i zadovoljno ususret Božiću, najradosnijem blagdanu u godini!, poručuje Lipšinić.