Prvi Karlovački

Uživajte i večeras u filmskoj večeri Riječnog kina

20.07.2019

Vijesti

Ponovno su se vratile prave ljetne temperature, a za Dugorešane to znači i povratak “Riječnog kina uz Karlovačko” u prekrasan ambijent Amfiteatra. Dugoreški Amfiteatar već se pokazao kao odlična lokacija za ljetno kino, a jučerašnja filmska večer to je ponovno potvrdila. Posjetitelji su prvo igrali nagradni kviz preko mobitela, a glavnu nagradu Karlovačkog odnio je Krešo Vojanić. Ostale nagrade osigurali su Aquatika i  BIBLO, obrt za izradu suvenira i ukrasa. Poslije kviza započeo je film Južni vjetar koji je, nakon što je poharao i oduševio regiju, ali i šire, oduševio i dugorešku publiku.

Danas se na Riječno kino vraća jedan od najomiljenijih superjunaka – Spider-Man. Prije dvije godine, 2017. na “Riječnom kinu uz Karlovačko” prikazan je film Spider-Man: Povratak kući, a večeras na našem Foginovom kupalištu bit će prikazan najnoviji nastavak, Spider-Man: Daleko od kuće. Radnja se odvija osam mjeseci nakon događaja u filmu Osvetnici: Završnica, a kao Spider-Mana, odnosno Petera Parkera ponovno gledamo Toma Hollanda koji odlazi s prijateljima u Europu, ali ne uspijeva odmoriti jer dolazi nova prijetnja – misteriozna stvorenja kojima netko treba stati na kraj. Uz nezaobilaznog Samuela L. Jacksona kao Nicka Furyja i Zendayu u ulozi MJ, glumačkoj postavi pridružio se i Jake Gyllenhaal kao Mysterio. Iako je radnja Osvetnika: Završnice svojevrstan kraj Marvelove sage, svim fanovima Marvela zasigurno će biti drago ponovno gledati avanture superheroja koji se često navodi kao omiljeni heroj kojega je stvorio Stan Lee.

Organizator ove manifestacije je Kinoklub Karlovac, a generalni pokrovitelj je Karlovačko Heineken Hrvatska, u realizaciji programa pomogli su Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica Grada Karlovca, Grad Ozalj, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turistička zajednica Duge Rese, Savjet mladih grada Ogulina i Turbing d.o.o. (ma)

foto: Riječno kino