Uz tradicionalnu zdravicu i atraktivan vatromet otvoreni 35. Dani piva

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ovogodišnji 35. Dani piva svečano su otvoreni večeras uz tradicionalno nazdravljanje kriglama piva i atraktivan vatromet, nakon čega je uslijedio nastup najnagrađivanijeg hrvatskog glazbenika, Zlatana Stipišića Gibonnija. Tisuće ljudi preplavile su Promenadu i okolne prostore kako bi uživali u ovogodišnjoj bogatoj zabavnoj i gastronomskoj ponudi, te brojnim vrstama piva.

    Svečanom otvorenju prisustvovala je i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac.

    -Dani piva su se vratili u centar grada i to mi je izuzetno drago. Vidimo danas jako puno domaćih i stranih turista koji su na ovoj manifestaciji i izuzetno mi je drago upravo zato što su i Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica prepoznali ovu manifestaciju i samo kroz ovakva događanja i ovakve manifestacije Karlovac prestaje biti samo prolazna destinacija, već postaje jedna respektabilna destinacija koja se okreće cjelogodišnjem turizmu, istaknula je Brnjac dodavši kako Karlovac kao grad i cijela županija broje izuzetno dobre brojke koje se približavaju rekordnoj 2019. godini.

    Na značaj manifestacije osvrnuo se i gradonačelnik Damir Mandić.

    -Na Dane piva smo posebno ponosni. Pokazuje se dobrim da smo se vratili u sami centar grada. I ove godine željeli smo napraviti korak dalje, imamo i Gastro kutak i na neki način malo ispitujemo kako učiniti Dane piva što kvalitetnijima. Vjerujem da ćemo zaista svi pronaći nešto za sebe. I pivo i gastronomija i zabava u konačnici, to je jedna cijela zajednička priča. Ono što mogu reći za grad Karlovac, nama je ta manifestacija zanimljiva da pokažemo sva ona dobra koja mi imamo, osim što smo grad na četiri rijeke, grad parkova, grad susreta, mi to u Karlovcu svi znamo ali nam je cilj da to vide i saznaju i svi izvan našega grada. Cilj nam je da vide onu ljepotu koju imamo a skrivena je kada prođete Karlovcem Brzom cestom. Stoga mislim da manifestacija ima i tu jednu važnu turističku ulogu. Povezao bih i manifestaciju Turističke zajednice „Na pivo u Karlovac“ koja zaokružuje cijelu tu priču, restorani i naši ugostitelji imaju svoja jela na bazi piva i koktele, tako da zaista kada se ide na pivo treba doći na pivo u Karlovac, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.