Prvi Karlovački

Uz pet milijuna lampica SalajLand otvara božićnu čaroliju

Autor: Anamarija Radočaj

29.11.2019

Mozaik

Vlasnik Zlatko Salaj ostvario je svoj dječački san, a o ovolikom uspjehu nije ni sanjao.

Dovoljan je samo jedan pogled da se božićna čarolija u Čazmi na SalajLandu ureže duboko u sjećanje. Obitelj Salaj u Hrvatskoj i susjednim zemljama poznata je po milijunima lampica koje krasi imanje u božićno vrijeme. Vlasnik Zlatko Salaj ostvario je time svoj dječački san.

-Ni u snu se ovome nadao nisam, nikada. A da sam znao, ne bi se išao toliko igrati. Sada sam se zaigrao i ne mogu više iz toga van. Ovo je velika obaveza i nastojim svake godine unijeti neke novine. Ove godine broj je lampica veći, imanje će krasiti pet milijuna šarenih žaruljica, ali i dvije tisuće kugli različite veličine koje su podigle izgled imanja. Plan mi je u srpnju iduće godine završiti i Posljednju večeru, kaže vlasnik.

Rad na Božićnoj priči krenuo je prvoga srpnja jer kako Zlatko kaže, ne zna kakva će biti jesen, a ne smije si dozvoliti da ljudi dolaze na imanje, a ono nije u svom najljepšem ruhu.

Na upit o računu za struju Zlatko Salaj je rekao je da je isti bio puno veći prije 18 godina.

-Na početku su bili puno veći. Sada je led rasvjeta koja pet do šest puta ima manju potrošnju. Trajnost žice je veća jer nema temperature, ne dolazi do starenja materijala. Svake godine nastojimo napraviti drugačije jer mi ostvareni prihod ne spremamo, već ulažemo i dalje radimo, poručio je.

Posjetitelji će osim u raskoši lampica i oblika, moći uživati i u gastronomskoj ponudi. Osamnaesta Božićna priča obitelji Salaj moći će se pogledati punih 45 dana, od 29. studenog do 12. siječnja 2020. godine i to svakoga dana od 15 do 22 sata, uključujući vikende i blagdane.

Voditeljica marketinga Dina Bralić apelirala je na posjete radnim danima u tjednu zbog manje gužve.

Ulaz je besplatan za djecu do sedam godina u pratnji odraslih, osobe s invaliditetom, štićenike, djecu i odrasle s posebnim potrebama, a cijena ulaznice za ostale je 40 kuna. Za grupni posjet cijene ulaznica su nešto niže,  a dolazak grupe potrebno je najaviti minimalno tjedan dana unaprijed. Za parking ne treba brinuti, besplatan je. (a.r.)

Autor: Anamarija Radočaj