Ovogodišnje Zvjezdano ljeto Karlovčanima i gostima grada donosi preko 100 različitih programa

Uz nastup Ane Rucner i Ivanjski krijes večeras se otvara još jedno karlovačko Zvjezdano ljeto

VIŠE IZ RUBRIKE

  Svečanim otvorenjem večeras u 19 sati započinje još jedno karlovačko Zvjezdano ljeto. Od 23. lipnja do 13. srpnja grad na četiri rijeke transformirat će se u veliku pozornicu i nuditi ponešto za sve ukuse: od koncerata, izložbi, festivala, sportskih aktivnosti i kazališnih predstava. Više od 100 programa izmjenjivat će se na brojnim gradskim lokacijama koje postaju mjesta susreta među zvijezdama.

  Svečanost otvorenja započinje ispred Gradskog kazališta dolaskom Karlovačke građanske garde i Karlovačkih mažoretkinja te podizanjem zastave Grada Karlovca, a nastavlja se uz govor gradonačelnika Damira Mandića, nastupe Puhačkog orkestra Grada Karlovca i Karlovačkih mažoretkinja te nastup proslavljene hrvatske glazbenice Ane Rucner. Svi okupljeni pozivaju se da potom u povorci krenu prema Banijskom mostu gdje će biti upriličen Ivanjski krijes, najstarija  karlovačka manifestacija s tradicijom dugom 243 godine.

  U 20 sati na Banijskom mostu održati će se povlačenje konopa, nakon čega će KUD Rečica izvesti Uprizorenje Ivanjskih običaja.

  Vatrene iskre u noći začinit će glazbeni nastupi, Black & White na Baniji te Rečički sokoli na Gazi, a potom Magmatika – fire & light show i vatromet. Krijes će se i ove godine moći gledati i iz kajaka na Kupi. Polazak je s Dubovca prema mostu u 21 sat.

  Svi programi Zvjezdanog ljeta besplatni su za posjetitelje.

  Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko, Karlovačka banka, AB Gradnja i HŽ infrastruktura sponzori. Izvršni organizatori su: Mladost, Gradsko kazalište Zorin dom, Turistička zajednica grada Karlovca i Međunarodni festival folklora Karlovac.

  Više informacija o programu Zvjezdanog ljeta i svim novostima možete pronaći na službenoj internetskoj stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na Facebook i Instagram profilima manifestacije.