Uz Himnu zadrugara počeo Dječji tjedan

VIŠE IZ RUBRIKE

  Tristotinjak djece iz škola i vrtića okupilo se danas ispred Zorin doma u velikom dječjem zboru kako bi zajedno pjesmom otvorili ovogodišnji Dječji tjedan.

  „Ljubav djeci prije svega“ moto je pod kojim se u Hrvatskoj odvija ova manifestacija, rekla je Renata Sumina, predsjednica Društva Naša djeca Karlovac.

  -Kroz tjedna još imamo neke programe, a tema koja se kroz njih promiče, što je i preporuka našeg Saveza, je igra. Igra u smislu igre na otvorenom, one stare igre koje smo zaboravili, školica, vijača, konop, graničar, a glavno je da su nam djeca što više na otvorenom.

  U obilježavanje Dječjeg tjedna uključuju se škole i vrtići, ali i druge ustanove, dodala je Sumina.

  -Uglavnom će škole organizirati zasebno, ali bit će i organizirane radionice u Muzeju, u Gradskoj knjižnici, u Aquatici. Nadamo se da ćemo i ove godine uspjeti otići s dječjim gradskim vijećem kod gradonačelnika. Ima još puno aktivnosti tijekom cijelog ovog tjedna i nadamo se da ćemo to uspjeti realizirati.

  Veliki je dječji zbor otpjevao nekoliko pjesama, nezaobilaznu Himnu zadrugara, Kad si sretan, Dani, ali i veliki hit Mie Dimšić – Život nije siv. Zbor je pratio bend OŠ Švarča, a pod ravnanjem profesora Zorana Štefanca.

  Dječji tjedan otvorio je gradonačelnik Damir Mandić.