Prvi Karlovački

Utvrđeno 118 prekršaja nepropisne brzine kretanja

Autor: Branko Obradović

04.06.2019

Crna kronika

Rezultati pojačanih aktivnosti policije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 20 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 118 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 39 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 67 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,46 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 157 km/h.

U proteklom tjednu na području Karlovca, Ogulina i Vojnića uhvaćene su tri osobe koje su ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“.

Naime, utvrđeno je da su 31-godišnjak i 21-godišnjak upravljali vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je za 31-godišnjaka utvrđeno da je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja, dok je 21-godišnjak bio pravomoćno kažnjen u osam slučaja. Obojica su uhićeni i privedeni na nadležni sud koji im je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

Nadalje, utvrđeno je da je 24-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da na obilježenom pješačkom prijelazu nije propustio pješaka koji je već stupio na kolnik. Vozač je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud, a odluka će biti donesena naknadno.

Autor: Branko Obradović