Prvi Karlovački

Karlovačka sportska zajednica usvojila rebalans proračuna za ovu godinu, 703.000 kuna manje za sport

Autor: Branko Obradović

20.05.2020

Sport

U Sportskoj dvorani na Rakovcu održana je deveta sjednica Skupštine Karlovačke sportske zajednice

U Sportskoj dvorani na Rakovcu održana je deveta sjednica Skupštine Karlovačke sportske zajednice. Bila je to posljednja sjednica Skupštine u ovom mandatu. Predsjednik Želimir Feitl podnio je izvješće o radu u protekloj godini u kojoj su prihodi Karlovačke sportske zajednice iznosili 7.972.000 kuna, a od toga je 7.839.000 kuna bilo iz gradskog proračuna. Predsjednik Feitl kazao je da je 2019. godina bila uspješna za karlovački sport.

-Prošla godina bila je najnormalnija godina s puno sportskih uspjeha, s normalnim financiranjem. Svi klubovi su manje, više završili svoj program koji su planirali. U odnosu na ovu godinu, koja je malo drugačija, nego što smo mi navikli. Prošla godina bila je za sport u Karlovcu relativno uspješna, rekao je Feitl.

U prošloj godini financirano je 67 sportskih udruga, a deset sportaša primalo je stipendije. Karlovačka sportska zajednica imala je u 2019. godini četiri djelatnika, jedanaest profesionalnih trenera i deset dodatnih trenera. Zbog poznatih događaja i smanjenja gradskog proračuna na sjednici je usvojen rebalans proračuna za ovu godinu.

-Da, usvojili smo rebalans, kojim je proračun umanjen za 703.000 kuna. Neke smo stavke morali staviti na nulu, kao što su prijevoz, plaće dodatnih trenera i još neke stavke u materijalnim troškovima. Međutim, generalno sport u Karlovcu će se ipak s tim proračunom nekako pokrpati i završiti ovu godinu bez nekih velikih minusa. Sport se nakon pauze, počeo polako vraćati u normalne faze, u programe treninga i priprema i nadamo se da će na jesen krenuti i natjecanja, kazao je Feitl.

Tako će u ovoj godini karlovački sport raspolagati sa 7.347.000 kuna. Na sjednici je u članstvo Karlovačke sportske zajednice primljena Udruga za promicanje zdravog života “Sempervivum” iz Mahična, koja se bavi rekreacijom žena. (b.o.)