Reakcija iz Toplane na medijske prozivke

''Usprkos velikom broju izazova tijekom realizacije, vjerujemo da će projekt uskoro biti završen na zadovoljstvo građana grada Karlovca.''

VIŠE IZ RUBRIKE

Službeni odgovor

Projekt vrijedan više od 133 milijuna kuna i sufinanciran sredstvima Europske unije te ima za cilj rekonstruirati gotovo 16 kilometara trase vrelovoda (tj. gotovo 32 kilometra  cijevi), opremu u svim toplinskim podstanicama i glavnoj distribucijskoj stanici.  

Nastavno na pitanje objavljeno putem medija od 3. listopada 2023., započinju svoje medijsko priopćenje iz Gradske toplane, očitujemo se u nastavku. A mi ostatak njihove reakcije donosimo u cijelosti: 

''Gradska Toplana kontinuirano poduzima sve radnje da se svi eventualni nedostaci uklone, a kako  je i u prethodnom priopćenju rečeno, radovi se odvijaju prema prioritetima i propisanoj  tehnologiji izvođenje radova.  

Gradska toplana u svojstvu investitora na projektu „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu  Karlovcu“ poduzela je zakonom propisane obveze u što spada i ugovaranje stručnog nadzora nad  izvođenjem radova obzirom da za isto sama ne ispunjava zakonom propisane uvjete te je provela postupak javne nabave i ugovorila provođenje stručnog nadzora nad izvođenjem i  građevinskih, strojarskih i elektro radova. Stoga, uz izvođače radova, za pravilno izvođenje radova  su zaduženi i nadzorni inženjeri, na što su i u ovoj situaciji upozoreni. 

Podsjećamo da je projekt vrijedan više od 133 milijuna kuna i sufinanciran sredstvima Europske unije te ima za cilj rekonstruirati gotovo 16 kilometara trase vrelovoda (tj. gotovo 32 kilometra  cijevi), opremu u svim toplinskim podstanicama i glavnoj distribucijskoj stanici.  

Obzirom na činjenicu da se radi o zahvatu ispod tla bitno je istaknuti da usprkos velikom broju izazova tijekom realizacije, vjerujemo da će projekt uskoro biti završen na zadovoljstvo građana  grada Karlovca.''