InPuT Festival Karlovac

Uspješan drugi dan lutkarskog festivala, rasprodane predstave i popunjene lutkarske radionice

VIŠE IZ RUBRIKE

Lutke vladaju

U sklopu InPut Festa Karlovac u Paviljonu Katzler postavljena je i izložba lutaka autorice Mile Lončar

 Drugi dan InPuT Festa u Karlovcu bio je puni uspjeh, poručuju organizatori.  Ujutro su djeca uživala u predstavama Kaktus bajka redateljice Renate Carole Gatice, Gradskog kazališta lutaka Split i Wanda Lavanda Gradskog kazališta lutaka Rijeka koju je režirala Morana Dolenc. Nakon predstava uslijedile su igraonice pod imenom Čovječe animiraj se koje su vodili Nino Pavleković i Andro Damiš s studentima Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

U sklopu InPut Festa Karlovac u Paviljonu Katzler postavljena je i izložba lutaka autorice Mile Lončar. Lutke su autorsko djelo umjetnice Mile Lončar iz Osijeka, a najveći hit izložbe je lutka Mrleta na traktoru i ŠČ.

Drugi dan festivala završio je s hit lutkarskom predstavom Bambi redatelja Jakuba Maksimova u produkciji Pozorišta za decu Kragujevac te je zvučno i vizualno prenijela svijet prirode na scenu.

-U periodu od 23. do 27. svibnja InPuT Fest svojim bogatim i raznovrsnim programom pretvara grad Karlovac u glavno lutkarsko susretište te vas pozivamo da posjetite novu Hrvatsku kazališnu meku, pozivaju organizatori.