Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duge Rese

Uslugu osobnog asistenta koristila 24 korisnika

VIŠE IZ RUBRIKE

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Glavni cilj ovog programa je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duga Resa obilježila je jučer međunarodni dan osoba s invaliditetom  Tribinom i Završnom konferencijom programa „Osiguranje usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta - Kvalitetniji i bolji život uz podršku”.

Kroz dvogodišnji program Udruga je pružila uslugu osobne asistencije za ukupno 24 korisnika na području Karlovačke županije, grada Duge Rese, grad Karlovac te općine Barilović, Netretić, GeneralskiStol i Bosiljevo.

Ukupna vrijednost programa koji je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je 352.049,52 eura.

Glavni cilj ovog programa je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije.

Specifični cilj je unaprjeđenje kvalitete života te smanjenje nezaposlenosti i poticanje zapošljavanja osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Sudionicima se na završetku prikazao emotivni video naših korisnika gdje se je prikazala važnost usluge osobne asistencije za njih i njihove obitelji.

https://drive.google.com/file/d/11Uauhyl4EO-4dWSdqKpHiarFppBKmF7c/view