Kad počinje gradnja novog vrtića?

Uskoro odabir izvođača radova za vrtić Luščić

VIŠE IZ RUBRIKE

Grad Karlovac za vrtić Luščić ima pravomoćnu građevinsku dozvolu, proveden je postupak javne nabave za odabir izvođača radova i opremanje, za stručni nadzor i za voditelja projekta.

-Sve te nabave su u postupku pregleda i kroz, nadam se, dva tjedna, 10-ak dana, imat ćemo donesene odluke o odabiru. Nakon toga, ukoliko ne bude žalbe, potpisat ćemo ugovore sa svim sudionicima u gradnji koji su odabrani postupcima javne nabave, a rok ugovora iznosi 14 mjeseci, odgovorila je pročelnica Ana Hranilović Trubić na vijećničko pitanje o gradnji novog vrtića u Luščiću.

Vrtić je predviđen za 200 djece, 10 odgojnih skupina, četiri jasličke i šest vrtićkih skupina.

-Bit će 10 boravaka sa svim pratećim sadržajima, svaki boravak ima svoju terasu, bit će izgrađeno vanjsko igralište, parkiralište sa 70-ak parkirališnih mjesta. To će biti zeleni vrtić, bit će zadržana postojeća hortikultura, bit će zasađena nova stabla, oborinska voda će se koristiti kao tehnološka vodu i za ispiranje, za grijanje će se koristiti dizalice topline. Vrtić će imati kuhinju za pripremu 600 obroka dnevno, za djecu u tom vrtiću i za područne vrtiće, naglasila je Hranilović Trubić.