Iz Grada

Uskoro natječaj za Nazorovu, konstituiran Ocjenjivački sud i ostala tijela te pregledan teren

VIŠE IZ RUBRIKE

ocjenjivački sud, tehnička komisija, stručni savjetnici

Karlovac bi trebao uskoro dobiti najbolje rješenje za iznimno vrijedan prostor Nazorove ulice, kod pothodnika.

Konstituiran je Ocjenjivački sud i ostala tijela za provedbu urbanističko-arhitektonskog natječaja za taj dio grada te pregledan teren na koji se ovaj natječaj odnosi.

-Proces provedbe urbanističko-arhitektonskog natječaja za uređenje i izgradnju središnjeg dijela glavne gradske osi u Karlovcu (kolokvijalnog naziva „Nazorova“) započeo je donošenjem Odluke o uvjetima i načinu provedbe natječaja na sjednici Gradskog vijeća održanoj 6. srpnja 2023. Natječaj se provodi u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi i Pravilnikom o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza, a rezultat je partnerskog odnosa Grada i privatnog investitora čije neizgrađeno zemljište je u obuhvatu natječaja. Raspisivač natječaja je Grad Karlovac, a provoditelj Udruženje hrvatskih arhitekata. Jučer, 20. rujna, održana je konstituirajuća sjednica radnih tijela koja će provesti natječaj i obavljen je pregled terena – obuhvata natječaja. Cilj natječaja je pribaviti kvalitetna rješenja zgrada i javnih prostora s naglaskom na inovativno i ekonomično, kazali su u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja.

Radna tijela su ocjenjivački sud, tehnička komisija i stručni savjetnici.

- Grad Karlovac ima svoju urbanističku tradiciju, ovaj natječaj je nastavak te tradicije i stavlja nas kao primjer svim ostalim gradovima. Ponosni smo što smo uspjeli ostvariti suradnju javnog i privatnog kojom ćemo svi realizirati svoja nastojanja, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić na sastanku s arhitektima i ostalim članovima radnih tijela koja će provesti natječaj.