Prvi Karlovački

Uskoro na Promenadi 7. Festival volonterstva

10.09.2019

Mozaik

Još uvijek otvorene prijave za najvolontera grada karlovca, najboljeg organizatora volontiranja i za sudjelovanje na festivalu volonterstva

Festival volonterstva je jednodnevno događanje koje ima za cilj povećati vidljivost volonterskog rada, promovirati i poticati volonterski rad u Karlovcu kao i pojačati svijest građana o dobrobiti volontiranja za cijelu lokalnu zajednicu te o potrebi vrednovanja volonterskog rada. Festival je prilika da se javnosti predstave udruge koje njeguju volonterstvo, organiziraju različite volonterske programe i aktivnosti i aktivno uključuju volontere. Ove godine, 7. po redu, Festival volonterstva održat će u subotu 21. rujna od 10 do 13 sati na Šetalištu dr. Franje Tuđmana. Ovom prilikom udruga Carpe Diem poziva sve udruge kojima je volonterstvo jedna od glavnih djelatnosti da im se pridruže na Festivalu. Sudjelovanje treba prijaviti putem ispunjavanja prijavnice koja se nalazi na linku.

Jedna od aktivnosti Festivala je i dodjela nagrada najvolonterima grada Karlovca tako da je i ove godine otvoren javni poziv za prijavu za najvolontera/ke grada Karlovca u četiri kategorije: 14 – 19, 20 – 29, 30 – 60 ili 60 godina i stariji.

Organizatori volontiranja mogu prijaviti sve osobe starije od 14  godina, koje su volontirale minimalno 80 sati u proteklih godinu dana ispunjavanjem prijavnice na stranici na ovom linku. Prijave su otvorene do 15. rujna.

– Ove godine uvodimo novu nagradu, a to je za najboljeg organizatora volontiranja odnosno za primjer dobre prakse uključivanja volontera i razvoj volonterskih programa. Budući da u Karlovcu djeluje dosta udruga koje provode kvalitetne volonterske programe želja nam je nagraditi ih, istaknula je predsjednica udruge Aleksandra Podrebarac.

Pravo na prijavu imaju sve udruge s područja grada Karlovca koje najmanje jednu godinu provode barem jedan volonterski program. Upute za prijavu nalaze se na web stranici Lokalnog volonterskog centra Volonterka, a rok za prijavu je također 15. rujna.