Uskoro kreću prijave za upis u vrtić, u novim okolnostima

VIŠE IZ RUBRIKE

vrtić djeca
  vrtić djeca

  Pred nama su prijave za upise u vrtiće za pedagošku godinu 2022./2023. koji će ove godine početi 12. 5. 2022. godine.

  Iz Ureda gradonačelnika stiže priopćenje u kojem stoji kako se želi na vrijeme obavijestiti sve roditelje da će se prijave za upise u dječje vrtiće Grada Karlovca po prvi puta obavljati putem nacionalnog portala e-Upisi, odnosno e-Građani. Ostatak sadržaja priopćenja donosimo u cijelosti:

  ''...Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET provode projekt pod nazivom „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“.

  Iako su u građani grada Karlovca i ranijih godina mogli prijavljivati djecu u vrtiće digitalnim putem, Grad Karlovac je ove godine dio spomenutog nacionalnog projekta koji bi trebao omogućiti roditeljima da jednostavnije, s dokumentacijom koja je dostupna online u nacionalnim registrima, izvrše prijave za upis svoga djeteta.

  Za početak, roditelji se trebaju prijaviti u sustav e-Građani pomoću jedne od vjerodajnica koje nalaže ovaj nacionalni sustav, pri čemu treba napomenuti da je za prijavu djece u vrtiće putem nacionalnog portala dovoljna prijava tzv. Niske razine sigurnosti (za što su propisane vjerodajnice: e-PASS, e-pošta, AAI@EduRh, HT Telekom ID). Molimo roditelje da u sustavu e-Građani provjere podatke koje sustav sadrži o njima kao roditeljima i o djeci. Ukoliko postoje podaci koji su netočni, potrebno ih je izmijeniti kroz e-Matične knjige, dostupne također na nacionalnom portalu e-Građani.

  Želimo naglasiti da se radi o aplikaciji izrađenoj na nacionalnoj razini, zbog čega je nadležnost Grada Karlovca vrlo ograničena. Svi ostali detalji aplikacije i prijave roditeljima će biti dostupni kroz detaljne korisničke upute na stranicama e-Građani odnosno na stranici e-Upisi,  te Vas ujedno sve pozivamo da pratite stranice dječjih vrtića http://www.vrtic-karlovac.hr/ i https://vrtic-cetiririjeke.hr/ na kojima ćemo ažurno objavljivati sve informacije i upute važne za upise djece.''