Prvi Karlovački

Hodogram radova na Borlinu: 12.lipnja asfaltiranje prometnice od Žumberačke ulice do Tičarnice

Autor: Sunčica Laić

21.05.2020

Karlovac

Aktualni sat uoči današnje sjednice karlovačkog Gradskog vijeća ponovno obiluje pitanjima vijećnika. Tako je HDZ-ovog vijećnika Renata Humića zanimalo u kojoj fazi je rekonstrukcija državne ceste D6 i kada se može očekivati završetak radova?

-Projektom je rok izvođenja radova određen na dvije godine, ali s obzirom na sve što se tamo događa čini se kao da se radi već dvije godine, a ne nekoliko mjeseci. Smatram da se ušlo poprilično površno u projekt te da je Jozefinska cesta poprilično podcijenjena, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Istaknuo je i kako je odgovornost Gradske uprave i nadležnog odjela organizacija prometa te da se prometna situacija ipak malo stabilizirala.

-Prema hodogramu radova, 12. lipnja trebalo bi doći do asfaltiranja prometnice od Žumberačke ulice do Tičarnice, odnosno do nove regulacije prometa od Tičarnice prema Maloj Jelsi, najavio je Mandić.

Podsjetio je i kako su nastojali zaštititi lokalno stanovništvo i prometnice te kako su uspjeli promet koji prolazi kroz Karlovac maknuti s prometnica.(sl)