Uručeni ugovori o stipendiranju učenika i studenata

VIŠE IZ RUBRIKE

    Za 25 studenata i 15 učenika koje će stipendirati Grad Karlovac u školskoj, odnosno akademskoj 2018./2019. godini danas su u Velikoj gradskoj vijećnici uručeni ugovori o stipendiranju.

    -U ovo predblagdansko vrijeme zaista nam je radost da možemo podijeliti stipendije učenicima i studentima na području grada Karlovca. To je već tradicionalan oblik pomoći kojom se učenicima pomaže u njihovom školovanju. Studenti i učenici mogli su ostvariti stipendiju na temelju Pravilnika kojeg je Grad Karlovac objavio i s kojim su svi zainteresirani upoznati, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Draženka Sila Ljubenko. Inače, učeničke stipendije iznose 400 kuna mjesečno, a studentske 700 kuna mjesečno. Stipendiju su mogli ostvariti oni koji se školuju za deficitarna zanimanja, a među bitnim kriterijima su i opći uspjeh i materijalni status.

    Predsjednik Gradskog vijeća, Matija Furač također je čestitao stipendistima istaknuvši kako vjeruje da će ih to dodatno motivirati na postizanje još boljih rezultata.

    -Želio bih čestitati svim učenicima i studentima na dobivenim stipendijama uime gradonačelnika Damira Mandića i u svoje osobno ime. Nadam se da će im te dobivene stipendije pomoći u daljnjem školovanju te ih dodatno motivirati za postizanje još boljih i kvalitetnijih rezultata. Karlovac je grad poznat po inovatorima kako kroz povijest tako i danas, te želim svim mladim ljudima poručiti da ostanu kreativni, inovativni, kritični da ostanu ovom gradu. Nadam se da će to svoje znanje koje steknu kroz svoje školovanje zadržati ovdje na korist čitave svoje lokalne zajednice, poručio je Furač. (sl)

    Foto: I. Čepurkovski