Prvi Karlovački

Grad Karlovac uređuje i oprema dječja igrališta

Autor: Sunčica Laić

28.06.2022

Karlovac

Trošak obnove postojećih i nabave novih sprava, te popratnog uređenja igrališta ove godine procjenjuje se na 800 tisuća kuna.

Grad Karlovac ove godine predvidio je, u okviru programa opremanja i održavanja dječjih igrališta, opremanje novim igralima dječja igrališta u Ulici K. P. Krešimira, Marina Držića, Ljudevita Šestića, Herte Turze, Naselju Marka Marulića, Ulici Tina Ujevića, na Borlinu i na igralištu u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Stara, dotrajala i nesigurna igrala se uklanjaju, a nakon ugradnje novih bit će sanirane i zelene površine na igralištima.

-Radovi su u tijeku, a završetak očekujemo tijekom iduća tri tjedna.

Naime, svake godine redovno se kontroliraju dječja igrališta kako bi se naručile nove sprave za dječju igru i nadopunila igrališta ili zamijenili dotrajali elementi. Prošlo ljeto obnovljena su dječja igrališta u Ul. A. Hebranga i Knez Gorici.

Trošak obnove postojećih i nabavke novih sprava za dječja igrališta i popratnog uređenja ove godine procjenjuje se na ukupno 800 tisuća kuna. Obnova svih karlovačkih dječjih igrališta planirana je u razdoblju od četiri godine, po etapama.

Stručne službe gradske uprave i tvrtka Zelenilo intervenirat će i pored zadanog plana ukoliko situacija na terenu bude to zahtijevala kako sigurnost boravka djece na igralištima ne bi bila ugrožena, poručuju iz Gradske uprave.