Prvi Karlovački

Uređene učionice u školi Vivodina, gradi se sportsko igralište

Autor: Ksenija Begović

21.01.2022

Vijesti

Od ponedjeljka će 13 učenika Područne škole Vivodina krenuti na nastavu u preuređenim učionicama, a prije učenika završne su pripreme danas obišle zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak i predsednik ozaljskog Gradskog vijeća Stjepan Basar.

Ravnateljica OŠ Slava Raškaj Gordana Basar kojoj pripada i PŠ Vivodina izvijestila je što je napravljeno.

Sanirani su stropovi, odnosno spušteni su i napravljena je toplinska izolacija te su uređeni zidovi u obje učionice. U učionice nije ulagano već jako dugo, a stropovi su zaista bili prioritet radi sigurnosti djece. Još je planiranih radova, ali će pričekati ljetni dio odmora učenika, kazala je.

Škola ima tri stalno zaposlena djelatnika, dvije učiteljice koje rade u kombiniranim odjeljenjima te jednu spremačicu. Ove školske godine vivodinsku školu polazi 13-ero djece, a za slijedeću školsku Gordana Basar najavljuje da bi ih prema planiranom upisu trebalo biti 16. Inače škola ima kapacitet za najviše 20 učenika.

Uz školsku se zgradu gradi i sportsko igralište, a to će, napomenula je biti još jedna dodatna vrijednost.

Ovo igralište će omogućiti održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture po standardima koje imaju sve ostale područne škole. Do sada djeca bila ispred škole gdje imaju mali prostor, a u hladnijem dijelu godine nastava tjelesnog se obavlja u velikoj učionici. Sad će imati pravi sportski teren, dodala je Basar.

Zamjenica županice Hajsan Dolinar istaknula je da je Županija u ovu školu ulagala značajna sredstva.

Unatrag dvije godine u školu u Vivodini Karlovačka je županija uložila 600.000 kuna; za rekonstrukciju ovojnice i sada za sanaciju zidova i stropova, sa izolacijom. Uložila je i 103.000 kuna s Gradom Ozljem u ovo igralište. Ovom bih prilikom zahvalila i velečasnom Andriji Markaču koji je školi i darovao zemljište na kojem će biti sagrađeno igralište, napomenula je zamjenica.

Govorila je i o ukupnim ulaganjima Županije u školstvo ozaljskoga kraja, u matičnu „Slava Raškaj“ te  u šest područnih škola koje joj pripadaju.

U školstvo na području Ozlja unatrag četiri godine uloženo je 2,5 milijuna kuna. Rekonstruirani su krovovi na područnim školama Podbrežje i Zorkovac, a unutarnjem uređenjem u školi u Erjavcu je omogućen rad u jednoj smjeni. Rekonstruirana je kotlovnica u matičnoj školi, nabavljeno je novo kombi vozilo.  Mi kao osnivač odrađujemo sve kako bi standard bio što veći i bolji, dodala je Hajsan Dolinar.