Prvi Karlovački

Urbani park kod Hrvatskog doma ispunili dječji osmjesi – počeli su Đački ljetni dani

Autor: Marta Marinović

10.08.2020

Karlovac

Počeli su Đački ljetni dani u organizaciji Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“. Zbog trenutne epidemiološke situacije, radionice za malene Karlovčane smještene su u Urbanom parku kod Hrvatskog doma. Sunčano vrijeme i visoke temperature odlično su se spojile s ljetnim radionicama na otvorenom. U hladu stabala mališani otkrivaju razne tehnike poi-ja, uz zabavu, kreativu i učenje ljeto je najbolje iskoristiti.

-Poi je forma plesa i žonglerska tehnika porijeklom s Novog Zelanda. Osmislio ju je Mauri narod, poi se je s vremenom razvijao i tako su nastali novi rekviziti, ali i  tehnike žongliranja. Odlična je stvar za izvlačenje kreative, poboljšava motoriku i koordinaciju. Danas, za prvi sat poi-ja, s djecom ćemo proći razne načine na koje možemo izraditi vlastiti poi, a na ostala četiri sata, učit ćemo osnove i tehnike vrtnje poi-ja. Radionica se ukupno proteže kroz pet dana, od ponedjeljka do petka ovaj tjedan, ističe nam voditeljica radionica Gabrijela Brletić-Magmatikka.

Polaznice Sara i Nika rekle su za Prvi karlovački što sve očekuju od današnje radionice,

Jako sam uzbuđena oko današnje radionice, vrtjet ćemo poi. Bila sam prošle godine na Đačkim ljetnim danima i ondje sam naučila osnove poi-ja, nadam se da ću ove godine još više usavršiti svoje vještine, rekla nam je Sara.

-Danas će nam biti jako zabavno. Bila sam i prošle godine i jako mi svidio poi. Imam ga i kod kuće, ali mi mama ne dopušta da ga vrtim jer se boji da ću razbiti sve oko sebe, nadodaje kroz smijeh Nika.

Ljetne radionice ispunjavat će Urbani park tri tjedna, odnosno sve do 27. kolovoza. Prvi tjedan je rezerviran za poi, drugi za kreativnu radionicu izrade dnevniku čitanja i treći za znanost i umjetnost.

FOTO: I.Č.