Prvi Karlovački

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,63 g/kg

05.07.2019

Crna kronika

Na području Oštarija teško ozlijeđena putnica u vozilu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je osam  kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Slunju i tri prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom, jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Senka Staroveški izdvojila je sljedeće.

U razdoblju od 3. do 4. srpnja nepoznati počinitelj provalio je kombi u gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu i otuđio alat. Materijalna šteta je više tisuća kuna.

Jučer u 11.35 sati na državnoj cesti D42 u mjestu Ravnice, na području Oštarija dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka upravljala je 24-godišnjakinja i zbog nedržanja vozila u sredini obilježene prometne trake sletjela van kolnika i udarila u zid. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 79-godišnja putnica, a vozačica i trogodišnje dijete su lako ozlijeđeni. Protiv 24-godišnje vozačice će biti podnesena kaznena prijava.

Policijski službenici utvrdili su sinoć da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka u Dugoj Resi upravlja 48-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,63 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Povodom današnjeg  otvaranja Muzeja Domovinskog rata Karlovac –  Turanj na Turnju i prisustvovanja većeg broja uzvanika i posjetitelja između 19 i 23 sata može doći do određenih poteškoća u cestovnom prometu, jer  se sama manifestacija održava u neposrednoj blizini vrlo prometne državne ceste D1. Kako bi  izbjegli moguće poteškoće u odvijanju prometa, mole se svi posjetitelji i sudionici u prometu (vozači i pješaci) da se pridržavaju obavijesti i znakova koje im daju policijski službenici te da područje  Muzeja i okolnog prostora posjete kao pješaci čime bi doprinijeli smanjenju mogućih poteškoća u cestovnom prometu.