Prvi Karlovački

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg

Autor: Branko Obradović

22.11.2019

Crna kronika

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje kažnjen s 15.000 kuna

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Dugoj Resi i Ogulinu i dvije prometne nesreće od kojih jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

Policijski službenici utvrdili su sinoć na području grada Karlovca da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola upravlja 54-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Jučer je uz optužni prijedlog na nadležni Općinski sud doveden 52-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je 20. studenog državnom cestom na području Rakovice upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležni Općinski sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 15.000 kuna.

Autor: Branko Obradović