Prvi Karlovački

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,37 g/kg

Autor: Branko Obradović

19.06.2021

Crna kronika

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira u Slunju i šest prometnih nesreća od kojih su dvije sa lakše ozlijeđenim osobama i četiri sa materijalnom štetom. Voditelj smjene OKC-a Ranko Vukošić izdvojio je sljedeće.

Jučer je u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava trgovačkog društva da su nepoznati počinitelji 11. lipnja iz njihove poslovnice u Ogulinu otuđili kozmetiku u vrijednosti većoj od 4000 kuna

Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden višestruki počinitelj prekršaja, takozvani recidivist. Naime radi se o 25-godišnjaku koji je 17. lipnja zaustavljen u Karlovcu, a za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom bez registarskih pločica, pod utjecajem alkohola od 1,60 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, novčanu kaznu od 2.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dvanaest mjeseca.

Policijski službenici jučer su u Karlovcu utvrdili da teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,37 g/kg upravlja 50-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.