Prvi Karlovački

Upozorenje – pljuskovi i grmljavina

13.08.2019

Vijesti

Hrvatsku danas očekuje nagla i snažna promjena vremena. Kako dan bude odmicao vrijeme će biti sve gore, očekuju se pljuskovi i grmljavina, a moguće i nevrijeme.

U našim predjelima danas možemo očekivati djelomice sunčano uz osjetno nižu temperaturu. Već prijepodne može pasti malo kiše, a navečer i prema kraju dana uz jače naoblačenje bit će pljuskova i grmljavine. Pritom je moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. Puhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 21, a najviša dnevna od 28 do 30 °C.

U ostatku Hrvatske vrijeme će biti sljedeće: u Dalmaciji i na istoku pretežno sunčano i vruće. U ostatku zemlje djelomice sunčano, a na zapadu već u prvom dijelu dana može pasti malo kiše. Popodne je poneki pljusak moguć u Istri i gorju. Prema kraju dana jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom zahvatit će najprije zapadne predjele unutrašnjosti, a u noći se proširiti i na veći dio zemlje. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. Puhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu većinom sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice i bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 32, na Jadranu između 33 i 36 °C. (ma)

Izvor: DHMZ