Besplatni obilazak Zvijezde kreće ispred Paviljona Katzler

„Upoznaj svoju zemlju“ na Dan međunarodnog priznanja Hrvatske

VIŠE IZ RUBRIKE

    U sklopu drugog izdanja projekta „Upoznaj svoju zemlju“, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, 13. siječnja, točno u podne organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

    Projektu se i ove godine, u Karlovcu u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca, pridružuju vodiči Udruge turističkih vodiča Bastion iz Karlovca. Razgledavanje i obilazak Zvijezde u pratnji vodiča kao i u svim drugim hrvatskim gradovima počinje u nedjelju kod Paviljna Katzler u 12 sati.

    Radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu. Ove godine u projekt se je uključilo 57 gradova, a vođenja su namijenjena prvenstveno lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim posjetiteljima i turistima. Lokalno stanovništvo važan je ambasador turizma svoga kraja. Ovakvim se projektima želi potaknuti upravo domaće stanovništvo da aktivno sudjeluje u promicanju sadržaja koje nudi pojedina destinacija. Ovom akcijom želi se, između ostaloga, ukazati i na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

    TZ grada Karlovca i vodiči Udruge Bastion pozivaju sve građane Karlovca i posjetitelje da se priključe obilasku da još bolje upoznaju Karlovac i karlovačku Zvijezdu uz vodstvo licenciranih turističkih vodiča.(rb)