Prvi Karlovački

Upaljena je prva adventska svijeća – simbol nade

30.11.2019

Karlovac

Vjernici predvođeni karlovačkim franjevcima upalili su prvu adventsku svijeću

Okupljeni oko velikog adventskog vijenca na Trgu bana Josipa Jelačića, poznatijeg kao Stari plac, vjernici predvođeni karlovačkim franjevcima upalili su prvu adventsku svijeću.

Advent ima veliko značenje u životu vjernika.

Advent, Došašće je priprava kojom se vjernici i narod dobre volje kroz četiri nedjelje iliti četiri nepuna tjedna pripravljaju za blagdan Božića. Tada nas Crkva potiče da se vraćamo sebi te da prepoznajemo one krive puteve i doline koji su puni rupa, ali i visoke brjegove koji su znak oholosti, odnosno, sve ono što je loše u njemu samom, čovjek je u ovo vrijeme pozvan prepoznavati i zajedno s Božjom milošću to ispravljati. Kada se čovjek trudi oko dobroga, onda i Božić donijeti ono što on uistinu i je – radost, naglasio je gvardijan Franjevačkog samostana u Karlovcu, fra Krunoslav Albert.

Prva adventska svijeća unosi u domove nadu i početak božićnog ugođaja.

Prva adventska svijeća pokazuje da nešto započinjemo. Tom svjetlošću želimo osvijetliti put na koji ćemo svojim korakom krenuti, nadodao je fra Albert.

Adventsku večer su obogatili blagdanskim pjesmama KUD “Sveti Antun Pokupska dolina” i dječji vrtić Novi centar. Svake nedjelje do Božića palit’ će se po jedna adventska svijeća, a na Starom placu bit će organizirane “Adventske večeri kod franjevaca” na kojima sve građane očekuje bogati program. (ma)