Umro je Krunoslav Kićo Slabinac

VIŠE IZ RUBRIKE

  Glazbenik je preminuo jutros u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca, objavio je Jutarnji list.

  Kićo je u bolnici početkom kolovoza završio zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile. Krunoslav Kićo Slabinac rođen je 28. ožujka 1944. godine u Osijeku.

  Osnivač je rock sastava Dinamiti, koji su se prvo zvali Tornado i Kon Tiki, te s njima ostvario svoje prve uspjehe u karijeri.

  Nakon povratka s odsluženja vojnoga roka svoju glazbenu karijeru nastavlja kao solo izvođač te se seli u Zagreb gdje izvodi pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya.

  Na opatijskom festivalu 1970. godine pobijedio je s pjesmom "Više nećeš biti moja", kojoj je autor Aleksandar Korač. Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Državama, po povratku u zemlju okreće se izvornoj glazbi s kojom je postigao veliki uspjeh u svojoj karijeri.

  Tijekom svoje 40-to godišnje dugogodišnje, Kićo je ostvario suradnju s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Drage Britviće i mnogih drugih.

  Krunoslav Slabinac vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije, a njegove skladbe "Plavuša", "Pokloni mi jedan dan", "Zbog jedne divne crne žene", "Tri slatke riječi" postale su veliki hitovi.