Prvi Karlovački

Umjetnik Tomislav Ostoja darovao Galeriji Vjekoslav Karas skulpturu

Autor: Marta Marinović

17.02.2021

Kultura

Izložbu Tomislava Ostoje otvorio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić

U Galeriji Vjekoslav Karas otvorena je izložba umjetnika Tomislava Ostoje pod nazivom „Eros i Thanatos“.

-Na neki način ja sam poticatelj izložbe. Rođeni sam Karlovčanin, a u razgovoru s autorom rekao sam mu kako bi bilo lijepo imati izložbu u ovom gradu. Iz tog razgovora rodila se i ideja da autor daruje Galeriji Vjekoslav Karas u trajno vlasništvo jedno od svojih umjetničkih djela. Autor, Tomislav Ostoja, odlučio je darovati skulpturu “Uzidani ljubavnici”. Naziv izložbe, “Eros i Thanatos”, krije vječite teme o kojima promišljaju umjetnici. To su teme života i smrti, a to je i ponukalo autora na stvaranje, rekao je umjetnik Damir Barešić.

Izložba Tomislava Ostoje ostaje otvorena u Galeriji Vjekoslav Karas do 31. ožujka.

Iduća izložba koja nam slijedi prava je umjetnička poslastica. Postav priprema viša kustosica Galerije Vjekoslav Karas, Antonija Škrtić. Radi se o prikazu djelovanja Vjekoslava Karasa. Novu izložbu možemo očekivati odmah nakon ove aktualne Tomislava Ostoje, odnosno početkom travnja, rekla nam je voditeljica Galerije Vjekoslav Karas Aleksandra Goreta.

Na otvorenju su osom Damira Barešića i Aleksandre Gorete govorili ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac Hrvojka Božić i karlovački gradonačelnik Damir Mandić, koji je i otvorio izložbu.