Udruga KA-MATRIX

Ulična izložba fotografija mladih karlovačkih autora od subote na Šetalištu Zdravka Švegara

VIŠE IZ RUBRIKE

Mala umjetnička galerija

Izložene će biti fotografije mladih karlovačkih autora: Mary Magdić, Irine Vidiček-Ljubojević, Stelle Novosel i Antonija Krstića

Udruga KA-MATRIX u suradnji s učenicima Karlovac postavlja uličnu izložbu fotografija mladih karlovačkih autora, Mary Magdić, Irine Vidiček-Ljubojević, Stelle Novosel i Antonija Krstića. Izložba se otvara u subotu, 26.kolovoza u 17  sati , a bit će postavljena uz Šetalište Zdravka Švegara (kod košarkaškog igrališta u Šancu) .

Izložba je nastala kao rezultat  aktivnosti uključivanja mladih u život lokalne zajednice kroz koji se polaznike potiče da promišljaju na koji način aktivirati, oblikovati i prenamijeniti prostore u gradu s ciljem njihovog prilagođavanja aktivnostima mladih. U suradnji sa sudionicima provedena je radionica na kojoj je osmišljeno preoblikovanje prostora šetnice u malu umjetničku galeriju na otvorenom.

Ovo je druga od tri ulične galerije koja se provodi u sklopu projekta „Građanske intervencije u javnim prostorima – odlučivanje kroz placemaking”. Treća galerija održat će se u rujnu na nekom od javnih prostora unutar Gradske četvrti Zvijezda.

Projekt „Građanske intervencije u javnim prostorima – odlučivanje kroz placemaking” podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.