Grad objavio natječaj za dodjelu stipendija

Ukupno 64 stipendije: učenicima po 75, a studentima 140 eura mjesečno

VIŠE IZ RUBRIKE

javite se

Natječaj je otvoren do 2. studenog, a prijave se primaju isključivo elektroničkim putem

Grad Karlovac i u ovoj školskoj i akademskoj godini dodijelit će stipendije učenicima i studentima, a natječaj za prijave otvoren je 17. listopada izvijestila je pročelnica UO za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.

Ukupno će biti dodijeljene 64 stipendije; 32 za učenike i isto toliko i studentskih. Prema kriterijima natječaja po 10 je stipendija bit će dodijeljeno po kriteriju općeg uspjeha, a 22 za deficitarna zanimanja i učenicima i studentima.

Učeničke stipendije iznose 75 eura mjesečno, što je nešto uvećano u odnosu na prošlu školsku godinu i dobivat će ih od 1. rujna ove do 30. lipnja 2024. godine, odnosno za vrijeme trajanja školske godine. Studenti će dobivati po 140 eura mjesečno i to za vrijeme trajanja akademske godine, znači 12 mjeseci od 1. listopada ove do 30. rujna 2024. godine.

Lista deficitarnih zanimanja ostala je ista, napomenula je Sila Ljubenko tako da učeničke stipendije mogu ostvariti oni koji se školuju za građevinska ili strojarska zanimanja te oni učenici koji se školuju za medicinske sestre i tehničare te laboratorijske tehničare.

Od fakulteta i dalje su na listi deficitarnih između ostalih Medicina, Logopedija, Psihologija, Strojarstvo, Predškolski odgoj, Farmacija kao i studiji Matematike, Fizike, Biologije, Engleskog jezika, Njemačkog jezika.

Natječaj je otvoren do 2. studenog, a prijave se  primaju isključivo elektroničkim putem.

Pored ovih stipendija Draženka Sila Ljubenko je dodala da Grad sufinancira i dodatne četiri stipendije kroz Zakladu Nikola Tesla, a za prošlu su školsku i akademsku godinu dodijeljene dvije stipendije učenicima, jedna studentska te jedna stipendija doktorandu. Još dvije stipendije dodjeljuje i Rotary klub Karlovac. Grad Također nagrađuje novčanim nagradama učenike i njihove mentore za uspjehe na školskim natjecanjima

U proračunu za idući godinu predviđen je iznos od ukupno 90 tisuća eura, od kojih je pet tisuća namijenjeno Zakladi Nikola Tesla, te isto toliko za nagrade učenicima i studentima.