Prvi Karlovački

Ukraden automobil koji je bio otključan i s ključevima u vozilu

Autor: Sunčica Laić

06.05.2022

Crna kronika

U Policijskoj postaji Duga Resa jučer je zaprimljena prijava 46-godišnjaka da je nepoznati počinitelj jučer u Dugoj Resi otuđio osobni automobil Opel Astru, karlovačkih registarskih oznaka, koji je koristio. Policija provodi kriminalističko istraživanje događaja, a obzirom na to da je automobil bio otključan i s ključevima u vozilu, ponovno vlasnicima vozila sa ciljem samozaštite policija preporuča:

-zaključajte vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva

-parkirajte u garaže ili slične zatvorene prostore ukoliko postoji ta mogućnost

-zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima

-ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora ili na drugim dostupnim mjestima

-u slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijestite policiju na broj 192.  

Ujedno, skrećemo pozornost vozačima da sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čl. 88., prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.). Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 300 kuna, poručuju iz PU karlovačke.