Iz Gradske toplane

Uklanjanje stabala na trasi vrelovoda

VIŠE IZ RUBRIKE

Nova vrelovodna infrastruktura

Gradska toplana će u suradnji s tvrtkom Zelenilo Karlovac nakon obnove vrelovoda, u području gdje su uklonjena stabla posaditi nova.

Zbog radova na vrelovodu u sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu nužno je tijekom sljedećih tjedana ukloniti 40 stabala koja sukladno važećoj građevinskoj dozvoli smetaju zbog postavljanja novih vrelovoda, javljaju iz Gradske toplane.

Osnovni razlog uklanjanja ovih stabala je njihov položaj u neposrednoj blizini ili na samoj trasi postojećeg vrelovoda i, kako bi se radovi mogli odvijati nesmetano, stabla je potrebno ukloniti iz zone zahvata vrelovoda.

Lokacije sa stablima koje se moraju ukloniti su: Ulica Andrije Hebranga (od kbr. 10 do 14) – uz glavnu ulicu (na ovoj lokaciji će se morati ukloniti 11 stabala javora), Ulica Celestina Medovića od kbr. 3 do 10 - uz glavnu ulicu (ovdje će se morati ukloniti 5 borova i 7 javora), Ulica Miroslava Krleže od kbr.3 do 17 – uz glavnu ulicu (radi se o drvoredu uz nogostup na južnoj strani ulice koji se sastoji od 15 stabala javora), nakon čega trasa vrelovoda skreće prema Hrvatskoj pošti (gdje je na trasi još 1 breza i 1 crveni hrast).

Bitno je naglasiti da, koliko god se stabala ukloni, Gradska toplana će u suradnji s tvrtkom Zelenilo Karlovac nakon obnove vrelovoda, u području gdje su uklonjena stabla posaditi nova stabla odnosno novi drvored, na istim lokacijama ili na primjerenim lokacijama u istom kvartu u kojem su prethodna bila uklonjena.

Nova vrelovodna infrastruktura donijet će bitan doprinos kvaliteti života stanovnika našeg grada, a sadnja brojnih novih stabala izvan trase vrelovoda, u budućnosti dovesti do statusa planiranog, urbanog i zelenog grada Karlovca.