Prvi Karlovački

Uhvaćeni s više komada oružja i streljiva

Autor: Branko Obradović

13.11.2019

Crna kronika

U sklopu kriminalističkog istraživanja pronađeno je više komada oružja te odgovarajuće streljivo, a čije je posjedovanje, nabava ili prodaja građanima zabranjena

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke postupali su temeljem zaprimljene dojave o objavi video zapisa na jednoj društvenoj mreži u kojem nekoliko osoba pokazuje kako kod sebe posjeduju automatsko oružje. Kako bi spriječili eventualno daljnje počinjenje bilo kojeg kaznenog djela policijski službenici su brzim poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili da je područje koje je vidljivo na snimci u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, a ubrzo su i na području grada Karlovca pronađena tri muškarca koja se dovode u vezu s ovim događajem. Radi se o dvojici državljana Srbije na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj stari 40 i 34 godine te državljaninu Hrvatske starom 62 godine.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršene su pretrage vozila i doma na području Karlovca kojom prilikom je u jednom vozilu pronađeno više komada oružja i to automatska puška, automatski pištolj i pet pištolja raznih marki te odgovarajuće streljivo, a čije je posjedovanje, nabava ili prodaja građanima zabranjena.

Trojica spomenutih muškaraca su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predani pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Autor: Branko Obradović