Prvi Karlovački

Uhićeno trideset osoba povezanih s mafijom

Autor: Branko Obradović

27.11.2019

Crna kronika

Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu

Policija je danas u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dviju kriminalnih organizacija koje su, prema neslužbenim informacijama, pribavljale informacije i izrađivale dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

U policiji službeno ne iznose detalje. Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je danas ujutro započela realizacija kriminalističkog istraživanja i da među uhićenima ima zaposlenika MUP-a.

Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu.

Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola.

Na meti policije je tridesetak osoba, od kojih je većina uhićena danas tijekom jutra. U kriminalističkom istraživanju slijede pretrage domova, službenih prostorija i vozila kojima se osumnjičeni koriste.

Dodaju da su osumnjičeni pripadnici MUP-a iz policijskoga informativnoga sustava navodno odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodno da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.