Prvi Karlovački

Ugradite javnu pipu na Vunsko polje, i ProbudiKA se priključila apelu javnosti

Autor: Branko Obradović

22.01.2021

Karlovac

ProbudiKA: Novo normalno, a sve po starom

Možda je obrnuto novo normalno jer gledajući sva nova normalna stanja sigurno se svi često pitamo ima li opće smisla boriti se za uvjerenja jednog dijela društva. Kod nas sve nekako kreće od kraja prema početku primjerice klupe za dojenje dolaze prije nego li se promišlja o načinima kako povećati porodiljne naknade i koja se sve prava mogu rodiljama dodatno osigurati. Slažemo se da je kratkoročno bolje staviti klupu koja je vidljiva i koja zahtjeva minimalni angažman i financijska sredstva ali ipak su konkretnija dugoročna rješenja bolja i to ona koja imaju direktan utjecaj na sve one koji planiraju povećati obitelj.

Da se ne misli kako ne želimo komentirati dugoročna planiranja i radove izdvojit ćemo primjer poznate Marmontove aleje  koju slobodno možemo preimenovati u „Aleju vječnih radova“ i koliko god se svi zajedno trudili objasniti razlog postojećeg stanja jednostavno je nemoguće razumjeti da jedan takav projekt svakodnevno opravdano izaziva nezadovoljstvo građana bez obzira na konačan cilj poboljšanje kvalitete života. Evo iznijeli smo primjer strateškog projekta i zaključujemo da je ipak učinkovitije „postavljanje klupica“.

Međutim, i male aktivnosti ponekad predstavljaju preveliki napor ili neorganiziranost pa se događa  da znakovi za regulaciju prometa budu postavljeni i o njima se dalje ne vodi briga, a što je problematično u slučaju jednosmjernih ulica gdje se takvom nebrigom može izazvati nezgoda kao što je slučaj sa prometnim znakom koji označava promet u oba smjera  kod obale  Franje Račkog na Baniji! Takvih nelogičnosti  ima napretek i stalno se na njih ukazuje  a pomaka baš i nema .

I na kraju još jedan apel  šire javnosti  i mala aktivnost za koju su svi vjerojatno čuli. Ugradite javnu  pipu barem na Vunsko polje uz malu motivaciju sa naše strane barem pred lokalne izbore jer ne treba puno posla a svi će  imati koristi  ili jednostavno ne možete ili  to ne želite jer ti prijedlozi dolaze od oporbe i građana koje trebate svake 4 godine .Možda smo mi u zabludi ,možda ćete Vi  to sve i napraviti  2 tjedna prije izbora i upriličiti fotografiranja i svečana otvaranja  pompozno i  uz puno halabuke kao nekada kad se održavao prvomajski slet .

Zaključno želimo napomenuti kako je odgovornost za ovakav način i postupanje i na nama samima jer možda nismo dovoljno oštri ,možda svi previše odmahujemo rukom i okrećemo glavom, i što većinom ostajemo doma na dan izbora  a jedino  izlaskom na izbore možemo nešto promijenitii  .Bez obzira na novo normalno,mada je i dalje  sve po starom što se tiče funkcioniranja vlasti   politička platforma ProbudiKA će i dalje ukazivati na probleme malog čovjeka i pokušati svojim djelovanjem izazvati reakciju vlasti kakva god i u kojem sastavu ona bila.

 

Za  političku platformu „ProbudiKa“   Alen Kristović,Goran Turk i Zvezdana Kučinić