Prvi Karlovački

Ugostitelj Željko Goluža: „Papa’s nećemo otvarati jer nema smisla, otvorili smo slastičarnicu Tara sweets i kolači će se moći preuzeti na ulazu“

Autor: Sunčica Laić

15.02.2021

Karlovac

Od ovakvih minimalnih popuštanja mjera apsolutno nema nikakve koristi, poručuje Goluža

Od danas su na snazi blaže mjere za kafiće koji svoju ponudu mogu prodavati za van, ali osobe koje preuzimaju napitke ne smiju se zadržavati na terasama objekta ili pred objektom, nije im dopušten ulazak u objekt, a dok čekaju isporuku moraju održavati razmak od dva metra i koristiti maske.

Vlasnik Bistroa Kastel na Starom gradu Dubovcu, te suvlasnik Papa’s bara i slastičarne Tara sweets na Korzu, Željko Goluža prokomentirao je novonastalu situaciju i otkrio zašto nisu otvorili Papa’s bar.

Odlučili smo ne otvarati Papa’s bar jer prema ovim novim mjerama koje su krenule od danas to nema apsolutno nikakvog smisla. Prehladno je, ljudima nije dozvoljeno zadržavanje, na terasi nije dozvoljeno sjedenje, nikakvi stolovi ni stolice, tako da smo procijenili da nam se to jednostavno ne isplati, odnosno da apsolutno s time ništa ne dobivamo, kaže Goluža.

Ipak, otvorili su slastičarnicu Tara sweets na Korzu.

-Odlučili smo otvoriti Taru jer se nadamo da bi s kolačima mogli napraviti posao koji bi nam onda uz potpore, ako će ostat takve jesu, donio nekakav profit, odnosno omogućio da lakše prebrodimo ovu krizu dok ne dođemo u nekakvu normalu, napominje.

-Kolači će se moći preuzeti na ulazu. Preradili smo vrata, napravili mali prozorčić, stavili zvono s vanjske strane tako da gost kada dođe može pozvoniti, kupili smo još jednu dodatnu vitrinu koju smo prislonili skroz uz vrata tako da se barem dio ponude može vidjeti s vanjske strane. Učinili smo maksimum koji možemo, a kako će sve to biti i u kojem obimu ostaje vidjeti. Vidim da jako veliki broj ugostitelja neće uopće otvarati svoje lokale jer stvarno nema smisla na ovaj način, naglašava Goluža.

Podsjeća i kako Bistro Kastel na Starom gradu Dubovcu radi cijelo vrijeme i u vrijeme prvog i sada ovog drugog lockdowna.

-Imamo dostavu i take away i tu smo negdje na 20 posto prometa kojeg smo ostvarivali prošle godine u tom razdoblju. Da je dobro nije, ali eto bolje išta nego ništa, nadam se da ćemo nekako izdržati ako sve to neće još previše dugo trajati, ističe.

Na kraju ponavlja kako od ovakvih minimalnih popuštanja mjera apsolutno nema nikakve koristi, već se radi o čistoj kozmetici i psihološkom učinku na djelatnike kojima je već svega dosta, te poručuje kako mjere potpore koje su dobivali do sada, treba nastaviti dok god im je rad ograničen na bilo koji način.