Prvi Karlovački

Udruga Zvončići na sastanku u sklopu provedbe ESF projekta

Autor: Ivica Pilaković

16.05.2022

Županija

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva 12. i 13. svibnja 2022. godine u Lovranu održan je sastanak o napretku provedbe projekata – „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije i prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” s korisnicima bespovratnih sredstava na temu izvještavanja. Na sastanku je sudjelovala Ivana Leš, administrativna djelatnica na projektu „Partnerstvo za društveni centar u Žakanju“ u ime nositelja projekta, Udruge Zvončići.

U dva dana održavanja sastanka održana su predavanja vezana uz provedbu i izvještavanje, predstavljanje i testiranje pilot aplikacije za izvještavanje kao i individualni sastanci s korisnicima. Na sastancima korisnicima bespovratnih sredstava omogućeno je da predstave dosadašnji tijek provedbe, napredak i rezultate provedbe projekata.

Projekt „Partnerstvo za društveni centar u Žakanju“ provode Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići iz Karlovca, kao nositelji projekta, sa partnerima; Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj, Osnovna škola Žakanje te Općina Žakanje. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) te Državni proračuna Republike Hrvatske (15%) u ukupnom iznosu od 1.999.700,50 kn. Projekt traje 23 mjeseca, točnije od studenog 2020. godine do listopada 2022. godine te obuhvaća aktivnosti za sve dobne skupine.