Prvi Karlovački

Udruga veterana satnije „Rebels“ obilježila 31. godišnjicu osnivanja 2. bojne 110. brigade

Autor: Sunčica Laić

13.08.2022

Vijesti

Udruga veterana satnije „Rebels“ danas je obilježila 31. godišnjicu osnivanja 2. bojne 110. brigade.

Skup učesnika 2. bojne održao se u Ilovačkoj šumi kod stadiona NK Ilovac, koji su tom prilikom na spomen ploču postavili vijenac i zapalili svijeću za poginule branitelje.

-Prije 31. godinu bila je postrojena 2. bojna 110. brigade. Odmah po potrebi dio pripadnika morao je ići na teren u Topusko kako bi ojačali položaje gdje je već bila u funkciji 1. bojna 110. brigade. Tako su se i pripadnici iz Ilovačke šume morali pridružiti bojovnicima u Topuskom, istaknula je predsjednica UVSR, Ana Kasunić..

Svijeće su potom zapalili i na Turnju kod spomenika poginulim braniteljima.

-Mi pripadnici „Rebelsa“ prvenstveno palimo lampione kod spomenika poginulim braniteljima na Turnju jer su pripadnici „Rebelsa“ cijelo vrijeme 1991. godine branili Karlovac na Turnju gdje je poginuo i najveći broj naših pripadnika. Mi preživjeli hrvatski branitelji imamo dužnost, a i čast prenositi istinu o Domovinskom ratu. Moramo mladim naraštajima govoriti o stradanju, patnji i hrabrosti hrvatskog naroda tijekom Domovinskog rata. Također, moramo ih učiti kako se brani, čuva i voli domovina koju smo krvavo stvorili. Preživjeli branitelji trebaju imati uvažavanja od svih državnih institucija i same hrvatske vlasti i to im uvijek treba biti na umu. Zato, mi preživjeli uvijek ćemo pratiti naše obljetnice, čast nam je spominjati naše poginule i činit ćemo to do god postojimo, poručila je  Kasunić.