Prvi Karlovački

Udruga slijepih USKA organizirala turnir u pikadu povodom Dana grada

13.07.2019

Sport

Nastupilo sedam muških i tri ženske ekipe

Udruga slijepih USKA na čelu s predsjednikom Mirsadom Bećirovićem, povodom 440. rođendana grada Karlovca, organizirala je danas prvi u Hrvatskoj i regiji ekipni pikado turnir u kriketu za slijepe i slabovidne osobe koji je održan u prostorijama Udruge slijepih USKA u Sokolskom domu. Natjecanje je otvorila zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

-Na ovom povijesnom turniru u pikadu sudjelovalo je deset ekipa, sedam u muškoj kategoriji i tri u ženskoj kategoriji natjecatelja iz klubova članica Hrvatskog sportskog saveza slijepih iz Slavonskog Broda, Varaždina, Bjelovara, Čakovca, Zagreba, Rijeke i Karlovca. U Udruzi slijepih USKA ponosni smo što smo upravo mi bili domaćini prvog turnira u kriketu za slijepe i slabovidne osobe na ovim prostorima. USKA kontinuirano radi na razvoju novih sportova za osobe s invaliditetom, a ovaj povijesni turnir organiziran je zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Karlovca u sklopu proslave Dana grada i manifestacije “Zvjezdano ljeto” u suradnji sa Sportsko rekreativnim centrom Labrador uz podršku Hrvatskog sportskog saveza slijepih na čelu s predsjednikom Duškom Petrovićem, a po prvi puta održano je natjecanje i u ženskoj kategoriji pa je to i prvi povijesni ekipni turnir za žene, izjavio je predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović.

Treće mjesto u ekipnom natjecanju za žene osvojila je ekipa Sportsko rekreativnog centra Labrador u sastavu Elena Mrkonja i Nada Vidović, druga je bila ekipa iz Slavonskog Broda u sastavu Nikolina Čuk i Marina Jambrošić, dok je prvo mjesto izborila ekipa Pikado kluba slijepih Galija iz Zagreba u sastavu Ivana Vinko i Dragana Kovačević. Kod muških prva je bila ekipa Rijeke, druga Galija iz Zagreba, treća ekipa 4 rijeke iz Karlovca, četvrti Labrador, peta Bilogora iz Bjelovara, šesti Varaždin i sedmo Sportsko društvo slijepih Karlovac. Uoči samog natjecanja održan je okrugli stol na kojemu su predstavnici klubova članica Hrvatskog sportskog saveza slijepih postavili temelje te usvojili pravilnik odigravanja pikado kriketa za slijepe i slabovidne osobe. Pikado turnir u povodu Dana grada Karlovca okupio je trideset sudionika, natjecatelja, videćih pratitelja i voditelja sportsko rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom. Po završetku natjecanja, dodjele medalja i zahvalnica održan je svečani ručak za sve sudionike natjecanja u Restoranu Panorama. (b.o.)