Prvi Karlovački

Udruga Katarina Josipdol broji 57 članica, a unatoč koronakrizi nije prestao njihov humantirani rad

Autor: Marta Marinović

04.05.2021

Županija

Županica Martina Furdek-Hajdin u pratnji saborske zastupnice i ravnateljice HZHM Maje Grbe-Bujević te predsjednice kluba žena Domovinskog rata Udruge pripadnika 110.br.ZNG/HV Sabine Protulipac posjetila je Žensku udrugu Katarine Josipdol.

Predsjednica Udruge Zorica Marina Jandrlić, zajedno sa svojim suradnicama predstavila je aktivnosti udruge i njezinih članica. Naime, udruga trenutno broji 57 članica, a unatoč koronakrizi nije prestao njihov humantirani rad i brojne aktivnosti kojima oplemenjuju život mještana Josipdola i šire. Kroz razne sadržaje i aktivnosti sudjeluju u kreiranju lokalnih i regionalnih programa koji za cilj imaju poticati ženska poduzetništva te osigurati potporu ženama u svrhu jačanja ekonomskog položaja žena u ruralnim područjima i poticanje volontiranja.

Ovom prilikom potpisan je i Ugovor za odobren projekt Udruge pod nazivom “Živi život uz osobnu asistenciju”, financiran iz Europskog socijalnog fonda, vrijednosti 580.790 kuna. Voditeljica projekta je Suzana Ćalina. Projektom se utječe na jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije.

Ovo je samo jedan u nizu projekata Udruge što pokazuje kvalitetu rada, ali i konstantnu želju za pomaganjem na dobrobit svih žitelja općine.