U Zagrebu počinje najveća nacionalna izložba inovacija

Udruga inovatora Karlovačke županije na izložbi ARCA 2023

VIŠE IZ RUBRIKE

Izlažu šest

Županijska Udruga inovatora predstavit će se inovacijama mladih autora i onima nastalim u renomiranim tvrtkama

Na 21. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA koja se u četvrtak, 12. listopada otvara u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, predstavit će se i članovi Udruge inovatora Karlovačke županije. 

-ARCA je naša najveća nacionalna izložba inovacija, a Udruga inovatora Karlovačke županije na njoj redovito nastupa. Za ovogodišnju ARCA-u smo ponovno pripremili kombinaciju radova mladih autora i inovacija iz tvrtki naših članica, a ovaj puta su to dio nagrađenih inovacija s nedavno održane iKA-e, izložbe inovacija u Karlovcu, rekao je predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije Željko Kovač. 

-U konkurenciji mladih inovatora predstavit ćemo Lebdeću govornicu, rad učenika i mentora iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac. Izložit ćemo i studentski rad s karlovačkog Veleučilišta Stroj za čišćenje lješnjaka,  inovaciju Vatrogasni uređaj za gašenje vatre na nepristupačnom terenu, autora Josipa Prahovića, zatim EduGarden karlovačkog start-upa Smart Garden Systems j.d.o.o. koja je bila jedan od najatraktivnijih izložaka na iKA-i. Iz bogate kolekcije inovacija autora iz Tvornice turbina d.o.o., na ARCI ćemo izložiti 30 kw parnu turbinu za pogon pumpe demi vode - TTK-ATRS 30, a kao posebnost ovogodišnjeg nastupa izdvajamo premijerno predstavljanje inovacije iz HS Produkta, Multifunkcionalnu platformu nove generacije pištolja sa zapetom udarnom iglom. Nakon službenog predstavljanja u SAD-u, ovo će biti prvo javno predstavljanje ove inovacije na hrvatskom, odnosno europskom tržištu. Iako smo za ovu ARCU izabrali nešto manji broj inovacija nego inače, vjerujemo u njihovu kvalitetu i s pravom se nadamo novim medaljama, dodao je Kovač. 

ARCA traje od 12. do 14. listopada u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora, sa brojnim hrvatskim i inozemnim izlagačima i bogati popratnim sadržajima.