Nakon četrnaest godina s Gaze doselili u centar grada i prostorije koje će dijeliti s Nakladom Šumek

Udruga Eko Pan od danas u centru Karlovca

VIŠE IZ RUBRIKE

  Udruga Eko Pan na današnji dan i svoj 17. rođendan i useljava u novi prostor u centru Karlovca. Nakon što su četrnaest godina neprekidno djelovali na Gazi, prošle godine Karlovačka županije ih je „iselila“, zbog uređenja prostora u koju će useliti jedna srednja škola.

  -Od tada smo bez pomoći Županije i Grada u potrazi za adekvatnim prostorom, koji smo pronašli u Radićevoj 12, ulaz iz ulice kralja Tomislava, nasuprot Trgovačko-ugostiteljske škole, u kojoj ćemo djelovati zajedno s Nakladom Šumek, izjavila nam je Ivana Francišković Olrom, predsjednica udruge Eko Pan i vlasnica malog obrta Naklada Šumek.

  -U novom prostoru koji je u najmu, osigurali smo mali azil za biljke, kutak za recikliranje i uzmi-ostavi policu. Zajedno i odvojeno, Pan i Šumek održavat će izložbe, predavanja, edukativne i kreativne radionice i još puno zanimljivosti očekuje naše sugrađane, kaže Francišković Olrom. Ovaj zajednički prostor bit će mjesto za čitanja, druženja, učenje i kreativnost, s temama pozitivnog odnosa prema okolišu, prirodi kako sebi tako i drugima. U prostoru će tako redovno raditi ured udruge, servis Zeleni telefon u kojem smo zaposlili jednu pravnicu, od koje će svi zainteresirani „na licu“ mjesta moći dobiti sve odgovore na pitanja pravne tematike i Panova Zelena knjižnica - Bilbiopan.

  -Ponosni smo i na činjenicu što baš mi u Karlovcu otvaramo prvu eko knjižnicu igračaka i šestu u državi, prema modelu Ekološke udruge Krka Knin. Želja nam je ovaj prostor učiniti ugodnim i korisnim te tematskim društvenim mjestom, zaključila je Francišković Olrom. (rb)

  Svečanost otvorenja novih prostorija i proslava 17 rođendana počinje u 17 sati.

  foto: Eko Pan